XANO förvärvar rotationsgjutningsverksamhet i Norge

9 november 2006 11:00

 

PDF-icon_small.png  Pressmeddelande

 

XANO har idag tecknat avtal om förvärv av Polimoons rotationsgjutnings­verksamhet i norska Bjørkelangen.

Polimoon Bjørkelangen, med drygt 70 anställda, konstruerar, utvecklar och tillverkar plastprodukter genom rotationsgjutning. Primära produktsegment är båtar, med varumärken som Pioner och Steady, artiklar till fordonsindustrin samt flytelement. Verksamheten omsätter ca 70 MNOK med ett resultat på EBITDA-nivå om ca 10 MNOK.

Köpeskillingen för rörelsen, bestående av fastighet, maskiner och inventarier, varulager, varumärken samt goodwill, uppgår till 65 MNOK och erläggs kontant. Verksamheten, som kommer att anta namnet Cipax, konsolideras i XANO-koncernen från den 1 december 2006.

Polimoon ASA, sedan 2005 noterat på Oslo Børs, är en av Europas ledande tillverkare av komponenter till fordonsindustrin och förpackningar i hårdplast. Polimoon är verksamt i 16 länder i Europa med närmare 40 produktionsenheter. Totalt sysselsätter gruppen 4 000 personer. Tillverkningen i Bjørkelangen ingår inte i Polimoons kärnverksamhet, varför företagsledningen valt att avyttra densamma.

I XANO-koncernen finns sedan tidigare rotationsgjutningsföretaget Örnplast, med tillverkning i Sverige och Estland, som under de senaste åren haft en mycket positiv utveckling. Synergieffekterna av förvärvet av den norska verksamheten väntas bli betydande och bidra till en fortsatt stark expansion inom utvalda marknadssegment.

 

  KONTAKT:  
Sune Lantz, VD
070 676 47 00
sune.lantz[at]xano.se