XANO söker redovisningscontroller

 

Ansök senast den 2 maj 2018 via www.nyposition.se.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Helen Einarson Lundin eller Anna Josefsson, telefon 036-330 09 00.

 

PDF-icon_small.png  Ladda ner annonsen

 

Redovisningscontroller
 

Vill du arbeta med ekonomi i en koncern med stark koppling till teknik och produktion? Är du analytisk och utvecklingsinriktad med en stor portion flexibilitet? Då kan du vara vår nya redovisningscontroller.

I rollen som redovisningscontroller inom XANO arbetar du koncernövergripande och kommer att stödja och utveckla våra dotterbolags ekonomifunktioner. Tyngdpunkten för tjänsten är redovisning och du arbetar huvudsakligen med månadsvis rapportering och analys för vår affärsenhet Industrial Solutions. Vidare medverkar du vid rapportering och upprättar årsredovisningar och deklarationer samt ansvarar för dotterbolagens skattefrågor. Tillsammans med ekonomiteamet på koncernnivå arbetar du operativt med konsolidering och intern kontroll samt deltar i prognos- och budgetarbete. Arbetet innebär även att stödja dotterbolagen i controllerfrågor såsom lönsamhetsuppföljning, kalkyluppdatering, investerings­kalkyler, internprissättning etc. Vidare ingår även delaktighet i projekt initierade av dotterbolagen eller koncernledningen. Du rapporterar till koncernens CFO. Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Jönköping.

Vi söker dig som är civilekonom och har några års erfarenhet av en liknande roll inom både redovisning och business controlling. Vi ser med fördel att du någon gång i din karriär har arbetat inom en revisions­byrå och har en vana vid att arbeta i projektform. Då vi är en internationell koncern är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Du är drivande, självgående och trivs i en föränderlig miljö. Du stimuleras av förbättringsarbete och att arbeta både koncernövergripande och med nära koppling till våra dotterbolag. Som person är du analytisk och strukturerad med förmågan att se komplexa affärssammanhang mellan affär och ekonomi. Vidare är du kommunikativ och prestigelös med en god förmåga att skapa goda relationer runt om i organisationen. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och din vilja att utvecklas med koncernen.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av specialister och ledande befattningar. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin eller Anna Josefsson på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via www.nyposition.se, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan senast den 2 maj 2018.